Slapen met een insulinepomp

slapen met insulinepomp

Slapen met een insulinepomp kan – zeker in het begin – lastig zijn. Het is een kwestie van uitproberen wat goed voor je werkt. Want slapen met een insulinepomp is niet hetzelfde als slapen zonder. Je wilt natuurlijk niet dat je pomp in de weg zit. Sommige mensen leggen pomp ‘s nachts los naast zich neer met eventueel een hoesje of sokje er omheen. Veiliger is het om gebruik te maken van kleding met zakjes, of taillebanden.

Kaio sliep in eerste instantie met een buidel, maar omdat deze een gesp had op dezelfde plaats als het infuus was dit niet fijn slapen met de pomp. Die zijn we vervolgens zelf gaan maken met een gesp op een andere plaats. Daarna probeerde hij een hemd met vakje van een andere producent, maar daar viel zijn pomp uit en de naden van het hemd jeukten. Daarom zijn we die ook zelf gaan maken. In de zomer slaapt Kaio echter liever niet met een hemd. Uiteindelijk slaapt hij nu meestal met de Dia-Pouch, waarbij hij zelf kan beslissen waar de gesp zit.

Maar dat is wat bij ons werkt. Als er iets is wat je met diabetes leert, dan is het dat iedereen anders is. Het is dus een kwestie van uitproberen en kijken wat jij zelf het fijnste vindt. Inmiddels bieden wij verschillende mogelijkheden om met een insulinepomp te slapen:

1. Dia-Undies (binnenkort leverbaar)

In Dia-Undies is een binnenzakje verwerkt voor het dragen van een insulinepomp. Zo kun je slapen hoe je wilt, zonder je zorgen te maken over je pomp. In het binnenzakje zijn ook twee openingen voor je infusie-set. Kaio Dia-Undies bieden je eenvoud, comfort en discretie.

2. De Dia BellyBand, comfortabel en discreet

De Kaio Dia-BellyBand is comfortabel, lichtgewicht, past precies om je middel en heeft geen clips waar je op ligt. Op die manier wordt slapen met een insulinepomp een heel stuk eenvoudiger en meer comfortabel.

3. De Dia-Pouch, de meest flexibele manier van slapen met een insulinepomp

De Dia-Pouch is Kaio’s favoriet. Dit zijn functionele pomptasjes met een lus en een karabijn haak die ervoor zorgen dat je je insulinepomp op een fijne manier bij je kan dragen tijdens het slapen. Slapen met een insulinepomp is het fijnst als je kun slapen precies zoals je het zelf prettig vindt. Dat is natuurlijk het belangrijkste doel van diabetes hulpmiddelen zoals deze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *