Wereld Diabetes Dag

Bekijk de wereld eens door mijn bril!

Leven met type 1 diabetes is een ‘hell of a job’ – ook voor de mensen om de patiënt heen – en wordt vaak door de buitenwereld onderschat. Daarom vragen wij vandaag aandacht voor diabetes.

Vandaag zetten wij graag alle bikkels met type 1 diabetes in het zonnetje.

Vandaag vragen wij aandacht voor al die ouders die altijd aan het koolhydraten tellen zijn, zeker de komende Sinterklaastijd… Bij wie de onbezorgdheid weg is. Voorgoed (maar wie weet, ooit…).

Vandaag vragen wij om meer begrip van de buitenwereld, en om meer aandacht en meer mogelijkheden in de behandeling van type 1 diabetes. 

Waarom is Wereld Diabetes Dag op 14 november?

14 november is een belangrijke dag in de wereld van diabetes, omdat dit de geboortedag is van de man die insuline ontdekte: Frederick Banting. Banting ontdekte de insuline in 1922, samen met mede-onderzoeker Charles Best. Ze verkochten het patent op insuline voor slechts 1 dollar elk omdat zij vonden dat zo’n belangrijke ontdekking ter beschikking moest komen aan iedereen die dat nodig heeft om te overleven.

Meer bewustzijn over diabetes. Over de complicaties, over hoe je type 2 diabetes kunt voorkomen, en over de zorg die mensen met diabetes nodig hebben, waar ook ter wereld. Dat is het doel van Wereld Diabetes Dag, een dag die Verenigde Naties instelde in 2006. Wij staan er graag bij stil. 

Klik hier voor meer informatie over Wereld Diabetes Dag

Wereld Diabetes Dag. Bekijk de wereld eens door mijn bril!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.