Kaio

Hoi, ik ben Kaio,

Ik ben 11 en in Maart 2018 kreeg ik te horen dat ik diabetes type 1 heb. Sinds maart 2019 heb ik de nieuwste pomp met sensor van Medtronic.

In het Japans betekent mijn naam ‘koning van de oceaan’. Ik ben dan ook een waterrat. Ik zwem veel en ik zit op freerunning, twee sporten die lastig kunnen zijn met een sensor.

Sinds ik een insulinepomp en sensor heb is mijn leven veel makkelijker geworden. Alleen is het met sporten, zwemmen en in de zomer lastig met de sensor, want die valt uit – vooral in de zomer – als ik veel zweet of in het water ben.

Ik heb veel geprobeerd, maar sinds ik deze dia-bandjes gebruik blijft mijn sensor inzitten. Daarom verkopen we ze nu via deze website. Ik hoop dat jullie er ook zoveel aan hebben!

Op deze website zetten mijn moeder en ik ook tips over diabetes, de sensor, reizen enzo. Als je zelf tips hebt, horen we graag van je!

Daag!

Kaio Kim

 Ronin

Hoi ik ben Ronin, ik ben 8 en in het Japans betekent mijn naam Samoerai zonder heerser.

Kaio, mijn grote broer heeft diabetes. En ik vind diabetes stom. Ik vind het stom dat mijn broer diabetes heeft gekregen, ik vind het prikken stom. En soms ben ik bang dat ik ook diabetes krijg. Want de dokter zei iets over dat het in de familie kan zitten ofzo.

Ik heb wel eens met Kaio’s prikker mijn bloed geprikt en gemeten en dat deed echt pijn! Dat wil ik niet! En ik kan er ook niet tegen als mama Kaio’s sensor of infuus inschiet, dan ga ik altijd snel weg. Dat wil ik ook niet. En soms ben ik boos bij het eten. Dat het altijd over diabetes en koolhydraten enzo gaat. Maar ik help ook met koolhydraten, want ik kan heel goed rekenen.

Mijn grote wens is dat mijn broer geen diabetes meer heeft. Daarom help ik ook mee met Kaio-Dia. Soms draag ik een dia-bandje. Niet omdat het moet. Maar omdat we broertjes zijn. En ik help mee met de andere dingen. Met ontwerpen, dingen dragen, dingen uitproberen.

Misschien dat mijn broer ooit geen diabetes meer heeft.

Doei, Ronin

Masha

masha

Hai, ik ben Masha.

Sinds 2018 ben ik moeder van een diabetes held. Want dat zijn voor mij mensen – en helemaal kinderen – met diabetes die elke dag de strijd weer aangaan. Sinds bij mijn oudste zoon diabetes is geconstateerd, is het leven een geheel nieuwe uitdaging geworden.

Eén van die uitdagingen was de sensor. Met Kaio’s actieve leven bleef de sensor vaak niet zitten en de bandjes die op de markt waren gingen uitlubberen of waren – in Kaio’s woorden – heeeel saai.

Als yoga-juf heb ik een jaar op Bali gewoond en Novi leren kennen. Zij is ook yogajuf met haar eigen bedrijf https://www.uwear.me/ dat – volledig milieu en mensvriendelijk – o.a. superieure yogakleding maakt. Samen hebben we deze kwalitatief hoogstaande dia-bandjes ontwikkeld. Ze zijn voor Kaio zo’n uitkomst en we hopen dat ze jou of jouw kind ook zullen helpen.

Check ook onze blog voor persoonlijke tips, ervaringen en verhalen. Kaio vertelt zijn verhaal als kind met diabetes. En ik het mijne als moeder van een diabetes patiënt. Want het is niet niets om diabetes ouder te zijn. Onbegrip uit je omgeving kan zo frustrerend zijn. Niemand weet hoe het is, tenzij ze het zelf meemaken.

We horen ook graag van jou, want samen staan we sterk.

Liefs,

Masha

Manuel

Hoi, ik ben Manuel. De afgelopen tijd is Kaio-Dia steeds drukker geworden en ik ben bijgesprongen om Masha te helpen met allerlei zaken rond logistiek en klantenservice. Goede kans dus dat je mij ‘aan de lijn’ krijgt als je belt of mailt.

foto Manuel

Kaio in het nieuws

Het was wel even spannend, op 17 januari stond Kaio voor de camera van het jeugdjournaal! Die avond om 19:00 vertelde hij op het jeugdjournaal zijn verhaal over diabetes en hoe hij met Kaio-Dia, zijn eigen bedrijfje van Diabetes Wearables is begonnen.

Daarna stond hij in de krant:

Op de website van de krant: https://hcnieuws.nl/lokaal/overig/kaio-kim-maakt-diabetesdingetjes-leuker-679423

En op de Facebookpagina van Hippo & Friends type 1 diabetesfonds

En in dit boek voor jonge ondernemers: (het plaatje linkt naar het stuk over Kaio):

Het was spannend 16 september 2020! Kaio was genomineerd voor de Nationale Kinderprijs 2020 vanwege zijn Kaio Dia diabetes producten. De prijs is naar de tegen racisme strijdende meisjes Sena en Carla, maar Kaio is ook heerlijk in het zonnetje gezet ☀️