Over kaio-dia

Kaio Dia is opgericht door en voor Kaio Kim, die zelf diabetes type 1 heeft. We weten hoe het is. De prikken, het plannen, het tellen van koolhydraten, het nemen van insuline, de slapeloze nachten en de nooit eindigende structuur. Het is niet altijd gemakkelijk. Daarom willen we ons steentje bijdragen en het nét wat gemakkelijker maken.

Wij geloven in kwaliteit en duurzame producten. Daarom werken we samen met UWear. Alles wat we doen weerspiegelt deze manier van denken, van de productie tot het eindproduct. Kijk hier om te zien waar onze producten gemaakt worden:

Mens en milieu

We produceren onze producten onder werkomstandigheden die we zelf ook zouden willen. We willen namelijk producten aanbieden die het leven van de mensen die ze maken én de dragers ervan, vergemakkelijken en verbeteren.

Kaio Dia producten worden daarom geproduceerd onder eerlijke arbeidsomstandigheden met zo weinig mogelijk effect op het milieu. Zorgen voor mens en milieu is een zaak die ons na aan het hart ligt.

Bij elke stap van het productieproces hebben we keuzes gemaakt die de milieu-impact minimaliseren.  Een paar voorbeelden van keuzes die Kaio Dia heeft gemaakt:

 • Materiaal uit hernieuwbare bronnen, geen plundering, geen verwoesting van bossen en duurzame landbouw
 • Stof die schoon wordt na het wassen in 40 graden (waardoor de klant de mogelijkheid heeft om de was temperatuur te verlagen van 60 tot 40 graden Celsius)
 • Hoge kwaliteit (duurzame producten)
 • Verminder alle behoefte aan extra chemicaliën (vooral tijdens het verfproces)
 • Uwear levert materiaal en producten die Oeko-Tex-gelabeld zijn
 • Leveranciers die bevestigen dat ze de Reach-wetgeving naleven en de Kaio Dia-gedragscode ondertekenen
 • Bezoeken brengen aan onze productiefabrieken en onderaannemers
 • Veilig afval en chemicaliën worden op de juiste manier behandeld. Er worden geen ongeautoriseerde chemicaliën gebruikt
 • Voor de productie worden waar mogelijk gerecyclede stoffen gebruikt
 • De dozen voor onze verschepingen zijn uitsluitend vervaardigd van gerecycled karton
 • Milieuvriendelijke verscheping na productie in Indonesië: de dozen kunnen mee in – veelal meubel – containers die nog ruimte overhebben

Teruggeven

Wij weten dat onze praktische producten helpen om Diabetes een ​​beetje gemakkelijker te maken. Maar idealiter willen we natuurlijk een einde maken aan Diabetes Type 1. Daarom schenken we 5% van onze winst aan diabetesonderzoek. Iedere keer dat je bij ons koopt, help je dus mee om levens veranderend onderzoek naar een remedie te financieren.

Lees voor meer informatie onze gedragscode.

Help ons om beter te worden! Heb je ideeën voor verbetering? Neem contact met ons op! We staan altijd open voor nieuwe ideeën.

Juist om alles wat beter te maken proberen we ook oplossingen te vinden voor de dagelijkse problemen waar we allemaal tegen aan lopen, lees maar eens de volgende artikelen: